FAQ Fönsterputsning

FAQ Städning Fönsterputsning

Får jag dra av fönsterputsningen på skatten?

 

Ja, upp till 50 000kr per person och år. Det beror på hur mycket du skattat och hur mycket du redan utnyttjat i RUT- och ROT-avdrag. Du kan läsa mer om hur RUT- avdraget fungerar HÄR. Du behöver inte sköta någon administration när det gäller avdraget. Easyclean skickar en faktura till Dig på summan efter avdrag och begär sedan resten av beloppet från skatteverket.

 

 

 

Vad behöver jag tänka på innan du kommer och putsar mina fönster?

 

För att allt ska gå smidigt så tänk på att plocka undan saker på fönsterbänkar, haka av/dra undan gardiner och ev. lampor, samt flytta på möbler som står i vägen. Informera gärna om ev. sprickor eller trasiga fönster, samt stäm av att antalet fönsterbågar stämmer, så HÄR beräknar du antalet fönster.

 

 

 

Vad ingår i priset?

 

I en normal fönsterputsning ingår putsning av samtliga 4 fönstersidor och avtorkning av karmar inne och mellan glasen. Vid utsidig fönsterputsning ingår endast putsning av fönstrens utsida. priserna avser normalt nedsmutsade fönster som ej kräver skrapning och-/eller starkare rengöringsmedel. Om du känner dig osäker, tveka inte att kontakta mig.

 

 

 

Vem är det som putsar mina fönster?

 

Det är jag, Robert Ahlson som putsar dina fönster. Jag driver företaget själv utan anställda. Skulle jag någon gång vara sjuk så frågar jag alltid Dig som kund innan jag tar ett beslut om någon annan kan utföra jobbet eller om vi ska boka ett nytt tillfälle.

 

 

Måste jag lämna ifrån mig en nyckel, hur förvaras den isåfall?

 

Nej, du måste absolut inte lämna ifrån dig någon nyckel.

Om du inte väljer att lämna över en nyckel måste du däremot garantera att du är hemma vid avtalad tid för fönsterputsning och när arbetet är klart. Lämnar du istället över en nyckel behöver du inte anpassa dig efter några tider. Du kan vara lugn med att din nyckel är i säkert förvar. Nycklarna förvaras i ett säkerhetsskåp och är kodmärkta på ett sätt som gör det omöjligt att spåra

till din bostad, ingen information om adress, namn osv. finns i närhet av nyckeln. Vid utvändig fönsterputs behöver du varken lämna över nyckel eller vara hemma.

 

 

 

Ingår utrusting och material i priset?

 

Ja.

 

 

Vad putsar du för fönster?

 

Jag putsar endast lägenheter där fönstrens överkant är max. 3m från golv. Vid villa/radhus vänligen maila en förfrågan.

 

 

 

Använder du rakbladsskrapor?

 

När jag putsar era fönster använder jag aldrig rakbladsskrapor om inget annat kommits överens om.

 

 

 

Hur fungerar betalningen?

 

Efter avslutat arbete får du en faktura på beloppet efter RUT-avdrag. Det innebär att Du betalar 50% av fakturabeloppet och jag skickar sedan en faktura till skatteverket på resterande belopp. Du behöver alltså inte själv ansöka om RUT-avdraget. Du är däremot ansvarig för att du har rätt till att göra avdraget annars blir Du betalningsskyldig för hela fakturans belopp. Betalningsperiod för fakturan är 20 dagar.

 

 

 

Tillkommer det någon inställelseavgift på priset?

 

Nej. Om du bor i Hammarby Sjöstad, Sickla eller Järla Sjö tillkommer ingen inställelseavgift eller liknande. Om du bor längre bort tillkommer en avgift på 40kr/mil ToR + ev. parkeringsavgift.

 

 

 

Avbokning?

 

Avbokning skall göras senast 48 timmar innan. Ombokning skall göras senast 24 timmar innan avtalad tid, I annat fall kan en avgift på 50% av beloppet komma att tas ut.

 

 

 

Tveka inte att kontakta mig om Du har några övriga frågor eller funderingar som inte finns med i denna FAQ.

 

Copyright © Easyclean.se All Rights Reserved